• Välkommen

  • En dag på Tranbär

  • Metodik

  • Föräldrasamverkan

  • More

    Tranbär Förskola & Omsorg

    Tranholmen 32,

    182 70 Stocksund

     

    Telefon

    0733-50 49 97

    anna.tranbarn@gmail.com

    Epost

    Matsedel

     

    Måltiden har en central plats under dagen oavsett om det är en liten fruktstund eller lunch. All mat lagas på Tranbär, från råvara till färdig rätt. Maten är varierad och näringsmässigt innehållsrik, baserad på bra råvaror och befriad från onödigt fett, socker och salt. Personalen arbetar kontinuerligt med fortbildning inom området.

    Förskolan arbetar kontinuerligt för hög andel kravmärkt ekologiska varor, nu ca 85 % ekologisk mat. Kravmärkt ekologiskt omfattar till stor del även andra produkter som används i verksamheten. Förskolan försöker även  köpa in rättvisemärkta produkter så mycket som det går. Förskolan arbetar också aktivt mot matsvinn. Överbliven mat blir biogas. 

    Dagen har tre matstunder

    Fruktmellis på förmiddagen vid 9.30 med grönsak, frukt.

    Lunch serveras klockan 11.30 med sallad före maten följt av en varmrätt som varieras enligt listan nedan.

    Eftermiddagsmellis klockan 15.30 innebär gröt, mjölk och bär vintertid, under sommarhalvåret äter vi fil med flingor och bär. Mellanmålet varieras vissa dagar med smörgåsar eller smoothies.

    Under vinterhalvåret bakar barnen ibland bröd  till sitt eftermiddagsmellis.

    När barnen har utflykt har de med sig mellanmål och i gruppen NaturMaxi lagar barnen sin mat själva på stormkök.

    Vecka 1 (11, 21, 31, 41)

    Måndag:Ugnspannkaka m bacon

    Tisdag:  Broccolisås,tagliatelle

    Onsdag: Fiskpinnar m yougurtsås,ris 

    Torsdag: Potatis/purjosoppa,ägg, smörgås 

    Fredag:  Gratinerad fläskfile m potatis  

     

    Vecka 2 (12, 22, 32, 42)

    Måndag: Chili con carne, ris, majs

    Tisdag:   Tomatsås m köttbullar, pasta

    Onsdag: Fiskgryta m saffran

    Torsdag: Morotssoppa m ägg, smörgås  

    Fredag  Kycklinggryta m citron o penne

    ​

    Vecka 3

    Måndag: Grönsaksgryta m matvete

    Tisdag: Pasta Carabonara

    Onsdag: Fiskgratäng m potatis

    Torsdag: Bönsoppa ägg och smörgås

    Fredag: Tacofärs m majs och ris

    ​

    Vecka 4 (14, 24, 34 & 44)

    Måndag: Pajalakorv m potatis, sallad

    Tisdag: Lasagne, sallad

    Onsdag: Broccolisoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Italiensk fisk med matvete

    Fredag: Pulled pork m klyftgrönsaker, potatis, sallad

    Vecka 5 (15, 25, 35 & 45)

    Måndag: Pasta med skinksås och sallad

    Tisdag: Grönsaksgryta med bulgur och tzatziki

    Onsdag: Kycklingsoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Thai Fishcake med ris

    Fredag: Italensk kycklinggryta och ris

     

    Vecka 6 (16, 26, 36 & 46)

    Måndag: Ugnspannkaka med bacon

    Tisdag: Pasta med tomatsås och köttbullar

    Onsdag: Grönsakssoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Laxgryta med potatis

    Fredag: köttbullar, bulgursallad, med yoghurtsås

    ​

    Vecka 7 (17, 27, 37 & 47)

    Måndag: Grönsaksgryta med ris

    Tisdag: Falukorv i ugn med potatis

    Onsdag: Pasta med sojafärssås

    Torsdag: Fisksoppa med bröd

    Fredag: Hamburgare med bröd och sallad

    Vecka 8 (18, 28, 38 & 48)

    Måndag: Pastagratäng med bacon

    Tisdag: Grönsaksbiff med matvete och yoghurtsås

    Onsdag: Spenatsoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Fiskburgare

    Fredag: Kycklingfilé med bulgur och tzatziki

     

    Vecka 9 (19, 29, 39 & 49)

    Måndag: Korv stroganoff med ris

    Tisdag: Lasagne

    Onsdag: Tomatsoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Fiskbullsgryta med potatis

    Fredag: Tacofärs med majs och ris

     

    Vecka 10 (20, 30, 40 & 50)

    Måndag: Pastaskruvar med tomatsås

    Tisdag: Korvwok med risnudlar

    Onsdag: Blomkålssoppa med ägg och smörgås

    Torsdag: Kokt fisk med potatis och citron

    Fredag: Pulled pork med potatis och äppelsallad

    ​

    UTSKRIFT AV MATSEDEL (PDF)